Couch potato en internet spaceship captain die houdt van automatiseren en ook graag in de weer is met Office 365 voor 40 uur per week

Jelle

Ik krijg uitgebreid de mogelijkheid om mijn technische kennis te onderbouwen met certificeringen

Wie ben je en hoe ben je bij OGD terechtgekomen?

Ik ben Jelle, 30 jaar, uit Eindhoven. Ik werk sinds oktober 2014 bij OGD, al is OGD niet mijn eerste werkgever; ik werk inmiddels 8 jaar in de ict. Voordat ik bij OGD terechtkwam werkte ik als projectleider infrastructuur bij een grote Nederlandse bank. Ik was echter niet blij met die rol en ben op zoek gegaan naar een werkgever die mij een nieuwe uitdaging kon bieden. Het liefst wilde ik terug naar mijn roots; de techniek. Tijdens mijn zoektocht liep ik, op weg naar de supermarkt, dagelijks langs een van promo-auto’s van OGD. Hierdoor werd mijn interesse voor OGD als werkgever gewekt. Met name de ‘stropdassen-verboden’-stickers op de auto waren een grote motivator. Dit stond namelijk haaks op de cultuur van mijn toenmalige werkgever.

Bij het initiële sollicitatiegesprek was er meteen een klik. In het vervolggesprek kort daarna voelde ik me ook direct op mijn plek. Ik kreeg de kans om, ondanks mijn recente achtergrond als projectleider, terug de techniek in te gaan. Ik kon als systeembeheerder aan de slag bij een klant en ik kreeg uitgebreid de mogelijkheid om mijn technische kennis bij te spijkeren en te onderbouwen met certificeringen. Dit was precies waar ik naar op zoek was. Tot de dag van vandaag heb ik er nog geen seconde spijt van gehad dat ik de overstap heb gemaakt.

Wat voor werkgever is OGD?

OGD is een relaxte werkgever. De sfeer in het bedrijf is zeer informeel en er loopt een gevarieerde collectie mensen rond. Een potje tafelvoetballen met de directeur, een vrijdagmiddagborrel tot in de late uurtjes of een LAN-party op het hoofdkantoor is de normaalste zaak van de wereld. OGD’ers hebben respect voor elkaar en laten elkaar in hun waarde. Dit vind ik hele prettige en belangrijke kwaliteiten. In de bankensector was ik gewend aan een cultuur van pakken, carrière maken en daar interessant over doen. Dat zal je bij OGD zeker niet tegenkomen. Bij OGD zijn we bezig met techniek. En met klanten blij maken met techniek. Dat is leuk.

Waar ben je begonnen en wat doe je nu?

Ik ben gestart als systeembeheerder bij een klant in Den Bosch. Dat was spannend, want mijn laatste technische functie als applicatiebeheerder was jaren geleden. Gelukkig zat ik binnen enkele weken goed in mijn rol en mijn organisatorische kennis en ervaring werkten in mijn voordeel. De ict-afdeling werkte grotendeels zelfsturend, en ik heb deze vrijheid gebruikt om het lifecycle-management van de infrastructuur hoog op de agenda te zetten.

Momenteel ben ik bezig met het realiseren van een nieuw project, waarbij ik meerdere petten op heb: enerzijds die van technisch specialist die bezig is met de inrichting van Office 365 en Azure, anderzijds die van adviseur die de klant ondersteunt bij het kiezen en coördineren van externe leveranciers van SaaS-diensten. Door deze werkzaamheden ben ik bij het projectenteam beland. Dit is het mooie van OGD: je krijgt de ruimte om nieuwe kansen te pakken en dingen te doen die jij interessant vindt. En dat maakt mij blij. Ik heb mijn eigen pad gecreëerd, vanuit de detachering naar het projectenteam. Voorlopig zit ik hier op mijn plek en kan ik veel leren van mijn collega’s, maar wie weet welke kansen in de toekomst op mijn pad komen.

Wat doe je buiten werk?

Ik ben in veel aspecten een ‘echte’ OGD-er: ik houd van gamen, drink graag een biertje met collega’s en bemoei me met de laptopkeuze van mijn vriendin. Verder moet er gesport worden: tweemaal in de week beoefen ik kungfu en sinds kort ben ik begonnen met mountainbiken. En als PSV speelt ben ik met mijn vrienden in de kroeg te vinden of maak ik gebruik van de seizoenkaarten van OGD.

Bij OGD weten we dat je meer bent dan je functietitel. Wij zoeken daarom geen mensen voor een vacature, maar laten mensen hun perfecte vacature vinden. Maak jouw ideale vacature en solliciteer op een baan die alleen bij jou past.

Heb je nog vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen?

We kunnen je bellen of mailen

Of neem zelf contact met ons op

Neem contact op met één van onze recruiters

Bel
088 65 00 000
Whatsapp
offline
Mail
werken@ogd.nl