Grillmeister en powerlifter die houdt van lol trappen met collega’s en ook graag telefonieomgevingen beheert voor 40 uur per week

Gerard

OGD leeft écht volgens het motto 'work hard, play hard'

Hoe ben je bij OGD terecht gekomen?

Ik was op zoek naar nieuwe bijbaan om het financiële gat naast het studeren te vullen. Een goeie vriendin van mij wees mij op een OGD-flyer die op school lag. Op de flyer stonden kreten als ‘ben jij goed met computers?’ en ‘ben jij de vraagbaak voor je familie?’. Op alle punten kon ik ‘ja’ antwoorden, dus vulde ik een contactformulier in. Vrij snel daarna werd ik uitgenodigd om kennis te maken.

Binnen twee weken was ik officieel in dienst van OGD en begon ik op een klus. Ik had toen nog het idee om dit als bijbaan tussendoor te beschouwen en om na mijn afstuderen iets anders te vinden, maar ik had het zo naar mijn zin bij OGD dat ik ben gebleven, net als veel andere OGD’ers.

Wat voor werkgever is OGD?

OGD is een flexibele werkgever die het motto ‘work hard, play hard’  hanteert. Je maakt soms lange dagen, maar krijgt daarbij alle leuke voordelen van OGD. Op vrijdagmiddag is er altijd een borrel op ons hoofdkantoor in Delft, er zijn uitjes, een zeilweekend, een skiweekend en een groots Nieuwsjaarfeest. Oftewel, tegenover het harde werken staat veel plezier met collega’s en dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Naast werk en plezier vindt OGD de ontwikkeling van werknemers ook een belangrijk aspect. Er worden veel cursussen aangeboden, die door OGD’ers voor OGD’ers gegeven worden. Het aanbod is divers en het niveau loopt uiteen van basis tot gevorderd. Denk hierbij aan de basis hardware- en netwerktechnieken, tot een compleet traject (CCNA/MCSA/MSCE) waarmee je de certificeringen kunt halen.

Hoe ziet je loopbaan eruit en wat zijn je verdere plannen?

Voor mij is het begonnen met een migratieproject bij een onderzoeksinstituut. Dat ging van vier vestigingen naar twee vestigingen en één van die vestigingen kwam in een nieuw pand te zitten. Hier heb ik als floorwalker ondersteuning geleverd. Op die klus heb ik enorm veel geleerd, en dat viel OGD ook op. Daarom mocht ik daarna als applicatiebeheerder aan de slag bij een leverancier van medische apparatuur.

Later werd ik intern geplaatst bij de afdeling Interne Automatisering. Deze groep is verantwoordelijk voor OGD’s eigen serverpark, applicaties en diensten. Ik zit nu een jaar op deze plek en inmiddels ben ik verantwoordelijk voor onze Skype for Business-omgeving. Op het moment ben ik bezig om mijn Skype for Business MCSE-certificering te halen en door te groeien in Messaging and Communication. Mijn doel is uiteindelijk om door te groeien naar het Business Team Projecten.

Om dit allemaal in perspectief te zetten: voordat ik begon bij OGD had ik nog nooit ingelogd op een Windows Server, had ik geen benul wat AD was en had ik PowerShell nog nooit aangeraakt. Ik had geen idee wat een systeembeheerder nou eigenlijk deed. Binnen drie jaar ben ik zelf systeembeheerder geworden en wil ik graag verder leren. Als je het graag wilt en hard werkt, kan je binnen OGD erg snel groeien en ver komen.

Wat doe je buiten werk? Larpen? Gamen? Casemodden?

Naast de wekelijkse borrel, ben ik ook vaak in de bioscoop te vinden. Ik ben een filmfanaat en ik ga samen met vrienden bijna elke dinsdag naar de bioscoop. Daarnaast game ik graag, of dit nu een console, PC, boardgame is: gamen in het algemeen vind ik tof. Wat dat betreft zit ik goed bij OGD, want op elke vestiging kan ik tafelvoetballen en gamen op de nieuwste consoles. Op het hoofdkantoor, waar ik vooral zit, staat er ook nog een flipperkast, een arcade-speelautomaat, een photoplay-machine en een door OGD’ers gebouwde racesimulator.

Bij OGD weten we dat je meer bent dan je functietitel. Wij zoeken daarom geen mensen voor een vacature, maar laten mensen hun perfecte vacature vinden. Maak jouw ideale vacature en solliciteer op een baan die alleen bij jou past.

Heb je nog vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen?

We kunnen je bellen of mailen

Of neem zelf contact met ons op

Neem contact op met één van onze recruiters

Bel
088 65 00 000
Whatsapp
offline
Mail
werken@ogd.nl