Analytische duizendpoot en amateur-scandinavist die houdt van flauwe humor op de werkvloer en ook graag BI-rapportages bouwt voor 32 uur per week

Daan

Een atypische geek is ook een geek
Hoe ben je bij OGD terechtgekomen?

Ik ben altijd al in de weer geweest met computers; alles van Windows 3.11 tot Debian 8 heb ik aan de test onderworpen. Ook tijdens mijn alfastudies (Scandinavische talen en Neerlandistiek) kwam mijn interesse voor technologie en ict vaak op de voorgrond. Uit mijn studententijd ken ik wat mensen die bij OGD werken of hebben gewerkt. Dit zijn overigens ook niet allemaal hardcore bèta’s. Ik kreeg het beeld dat je bij OGD veel kanten op kan, en dat leek me wel wat voor mij. Overtuigd door hun verhalen en de testimonials op de website heb ik toen gesolliciteerd naar de functie van ict-starter. Nog geen week later had ik mijn eerste gesprek en kort daarna kon ik aan de slag.

Wat voor werkgever is OGD?

Een hele toffe! OGD biedt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je wordt aangemoedigd om verschillende cursussen en opleidingen te volgen. Zo kan je ook snel doorgroeien. De organisatie is verder erg horizontaal. Als starter kan je met je vraag makkelijk terecht bij een senior. Met een idee kun je zelfs het kantoor van één van de directeuren binnenwandelen. Niet voor niets is ons devies ‘Samen slimmer’. Daarnaast is OGD een fijne kruising tussen professioneel en studentikoos. Er wordt hier hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor lol. In de pauze moet je er vroeg bij zijn om een rondje te racen op de Teslarossa-racesimulator (met echte autostoelen!). Vrijdag wordt de week goed afgesloten met een borrel en er worden regelmatig uitstapjes georganiseerd. Dat alles maakt OGD een prettig bedrijf om voor te werken.

Hoe ziet je loopbaanpad eruit? Waar ben je begonnen? Wat doe je nu? Wat zijn je plannen?

Ik werk op de Shared Servicedesk, waar zeven klantgroepen het ict-aanspreekpunt van verschillende bedrijven zijn. Inmiddels heb ik op bijna alle klantgroepen wel een keer gewerkt, dus ik word nu als vliegende keep ingezet. Ook doe ik werkplekbeheer bij klanten op locatie. Dan krijg je de mensen te zien die je normaal alleen telefonisch spreekt. Sinds kort geef ik trainingen voor beginnende OGD’ers en beheer ik het kennissysteem van de SSD. De komende tijd wil ik graag aan de slag voor het Business Intelligence-team of bij een leuke beheerklus.

Wat doe je in je vrije tijd? Larpen? Gamen? Casemodden?

Larpen, gamen en casemodden zijn niet helemaal mijn kopje thee. Maar een atypische geek is ook een geek. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met fröbelen: Linux-servertjes op- en aftuigen, experimenteren met opensourcesoftware, mijn Raspberry Pi inzetten voor dingen waar hij niet voor bedoeld is en mijn verzameling ThinkPads uitbreiden (ik wil er 42!). Wanneer mijn vrouw me van het beeldscherm wegsleept, pakken we vaak een kroegje om speciaalbier te drinken. Dus zo atypisch ben ik nou ook weer niet.

Bij OGD weten we dat je meer bent dan je functietitel. Wij zoeken daarom geen mensen voor een vacature, maar laten mensen hun perfecte vacature vinden. Maak jouw ideale vacature en solliciteer op een baan die alleen bij jou past.

Heb je nog vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen?

We kunnen je bellen of mailen

Of neem zelf contact met ons op

Neem contact op met één van onze recruiters

Bel
088 65 00 000
Whatsapp
offline
Mail
werken@ogd.nl